Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Μύρισαν Χριστούγεννα....


Τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος αγάπης, χαράς και μία ευκαιρία να αλλάξουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας.

Να βάλουμε χρώμα, στολίδια και θετική ενέργεια στους χώρους του σπιτιού μας.
Η διακόσμηση για τα Χριστούγεννα δεν πρέπει να περιοριστεί στο στολισμό του  χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Μπορούμε να βάλουμε φωτάκια, του ιδίου χρώματος με τα φωτάκια του δέντρου, στα παράθυρα ή εναλλακτικά κόκκινες κορδέλες στις κουρτίνες μας. Μία ιδέα ακόμη για διακόσμηση Χριστουγέννων είναι να τοποθετήσουμε μία πιατέλα με γλυκά, στολισμένη με κεράκια και γιρλάντα, στην τραπεζαρία.

Στην κουζίνα μπορούμε να βάλουμε πετσέτες, πιάστρες, τραπεζομάντιλο, χαρτοπετσέτες, με χριστουγεννιάτικα σχέδια: Άγιους Βασίληδες, χιονάνθρωπους, κλαράκια κτλ. Ή να κρεμάσουμε στα ντουλάπια ή στο φωτιστικό στολίδια (Με ξωτικά για παράδειγμα).
Στη βεράντα μας ή στο μπαλκόνι, μπορούμε να τοποθετήσουμε φωτάκια ή φωτάκια τύπου "κουρτίνα".

Τα φωτάκια είναι καλό να τα βάλουμε ομοιόμορφα, με ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Μία ακόμη ιδέα για το μπαλκόνι μας είναι να βάλουμε κλαράκια στολισμένα με κόκκινες κορδέλες ή ασημένιες.

Στο χώρο της κρεβατοκάμαρας είναι εύκολο να βάλουμε κόκκινα χαλάκια με μία κατασκευή από κεράκια, με χριστουγεννιάτικα χρώματα. Στα παιδικά δωμάτια να κρεμάσουμε κάλτσες, ώστε τα παιδάκια να περιμένουν ακόμη πιο ανυπόμονα τον άγιο Βασίλη.

Επίσης μπορούμε να βάλουμε παιχνίδια, άγιους Βασίληδες. Επίσης φωτάκια στα παράθυρα.
Αυτή την περίοδο τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες έχουν την τιμητική τους. Είναι εύκολο να βάλουμε σε διάφορα μέρη χριστουγεννιάτικες πιατέλες με αυτά τα γλυκά.

Πηγή:www.fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου