Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο

Τι θα χρειαστούμε:
8 μπουτάκια κοτόπουλου
4 κουταλιές σόγια σος
μια κουταλιά μπαλσάμικο
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές μέλι
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο 
1 κουταλιά ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1 κουταλιά καυτερή πάπρικα ή τσίλι
αλάτι


Πώς θα το φτιάξουμε:
 Ανακατεύουμε τη σόγια σος, το μπαλσάμικο, το λάδι, το μέλι, 2 κουταλιές χλιαρό νερό, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, αλάτι και την πάπρικα. Αλείφουμε τα μπουτάκια με τη μαρινάτα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 8-10 ώρες να μαριναριστούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τα μπουτάκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε  στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά, αλείφοντάς τα σταδιακά με τη μαρινάτα. Συνοδεύουμε με πατάτες ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου