Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Κερκυραϊκή Παστιτσάδα


Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2-3 γαρύφαλλα
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη
1 κιλό χοντρά μακαρόνια
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
Ελαιόλαδο
Βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε και αφού εξατμισθούν τα υγρά προσθέτουμε το κρασί. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμισθεί το κρασί και κατόπιν προσθέτουμε τη ντομάτα, τη φλούδα πορτοκαλιού, το γαρίφαλο, αλάτι, πιπέρι το ανάλογο νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1&1/2 ώρα περίπου.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό αλατισμένο. Τα στραγγίζουμε και τα σωτάρουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο κατά την προτίμηση του καθενός.
Σερβίρουμε το κρέας με τα μακαρόνια και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.

Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου