Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Πιλάφι παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς

Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό κατσικάκι ή μοσχάρι
1 κιλό ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
Ρύζι Καρολίνα
Αλάτι, πιπέρι
Κανέλα 1 ξυλάκι (προαιρετικά)


Πώς θα το φτιάξουμε:











Βράζουμε το κρέας μας μέχρι να ψηθεί. Προς το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε το αλάτι. Αφού ψηθεί το κρέας το τοποθετούμε σε μια πιατέλα.Στραγγίζουμε και μετράμε το ζωμό μας σε φλιτζάνια. Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί σε ένα σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μας ψιλοκομμένο.Υπολογίζουμε για κάθε 3 ποτήρια ζωμό 1 φλιτζάνι ρύζι και κανονίζουμε ανάλογα   με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και στη συνέχεια τη ντομάτα μας ψιλοκομμένη ή τριμμένη στο τρίφτη (αναλόγως τις προτιμήσεις μας). Αλατίζουμε λίγο γιατί ήδη έχουμε αλατίσει το κρέας και προσθέτουμε το πιπέρι και ένα ξυλάκι κανέλας(αν δεν μας αρέσει η κανέλα μπορούμε να την παραλείψουμε). Βάζουμε στην κατσαρόλα και το κρέας και αφού πάρουν μια βράση όλα μαζί μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί το ρύζι. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Αυτό το φαγητό μας το έφτιαχνε η γιαγιά σε γιορτές ή τις Κυριακές που τρώγαμε όλοι μαζί στο σπίτι της.










Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου