Κέικ σε ατομικά φορμάκια


Υλικά για τα αφράτα μάφινς (12 τεμάχια)

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 150 γρ. ζάχαρη

  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής

  • 1/4 κουταλάκι αλάτι

  • 120 ml γάλα

  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος

  • 80 ml ηλιέλαιο ή λιωμένο βούτυρο

  • 2 αυγά

  • 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για το γλάσο σοκολάτας

  • 100 γρ. κουβερτούρα

  • 50 γρ. βούτυρο

  • 2 κουταλιές γάλα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Μάφινς:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ετοιμάζουμε φόρμα με χαρτάκια.

  2. Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν, σόδα και αλάτι.

  3. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε γάλα, γιαούρτι/κρέμα γάλακτος, λάδι και βανίλια.

  4. Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ενωθούν (λίγοι σβώλοι είναι φυσιολογικοί).

  5. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια (~2/3 γεμάτα).

  6. Ψήνουμε 18-22 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Αφήνουμε να κρυώσουν 5-10 λεπτά.

Γλάσο σοκολάτας:

  1. Λιώνουμε σοκολάτα και βούτυρο σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων.

  2. Προαιρετικά προσθέτουμε γάλα για πιο ρευστό γλάσο.

  3. Απλώνουμε πάνω στα κρύα μάφινς με κουτάλι ή βουτάμε το πάνω μέρος τους.


 

 




Καλή επιτυχία!!!