Υλικά για τα αφράτα μάφινς (12 τεμάχια)
-
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
150 γρ. ζάχαρη
-
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
-
1/4 κουταλάκι αλάτι
-
120 ml γάλα
-
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
-
80 ml ηλιέλαιο ή λιωμένο βούτυρο
-
2 αυγά
-
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για το γλάσο σοκολάτας
-
100 γρ. κουβερτούρα
-
50 γρ. βούτυρο
-
2 κουταλιές γάλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Μάφινς:
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ετοιμάζουμε φόρμα με χαρτάκια.
-
Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν, σόδα και αλάτι.
-
Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε γάλα, γιαούρτι/κρέμα γάλακτος, λάδι και βανίλια.
-
Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ενωθούν (λίγοι σβώλοι είναι φυσιολογικοί).
-
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια (~2/3 γεμάτα).
-
Ψήνουμε 18-22 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Αφήνουμε να κρυώσουν 5-10 λεπτά.
Γλάσο σοκολάτας:
-
Λιώνουμε σοκολάτα και βούτυρο σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων.
-
Προαιρετικά προσθέτουμε γάλα για πιο ρευστό γλάσο.
-
Απλώνουμε πάνω στα κρύα μάφινς με κουτάλι ή βουτάμε το πάνω μέρος τους.
Καλή επιτυχία!!!