Μπισκότα με Χυμό Πορτοκάλι και Άρωμα Βανίλιας


Ανακάλυψε πώς να φτιάξεις αφράτα και τραγανά μπισκότα με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.  Ιδανικά για κάθε στιγμή, με φυσικό άρωμα πορτοκαλιού. Δοκίμασέ τα σήμερα!

Υλικά:

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 100 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο (κατά προτίμηση ελαφρύ σε γεύση)

  • 150 γρ. ζάχαρη (μπορείς και λιγότερη αν θες)

  • 80 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

  • Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική

  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή  1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας.

  • Μια πρέζα αλάτι


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ταψί με λαδόκολλα.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει ελαφρώς η ζάχαρη.

  3. Προσθέτουμε στον χυμό πορτοκαλιού τη σόδα, με προσοχή πάνω από το μπολ γιατί αφρίζει. 

  4. Ρίχνουμε στο μπολ τον χυμό με τη σόδα και προσθέτουμε το ξύσμα και τη βανίλια ανακατεύοντας.

  5. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και το αλάτι.

  6. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα των στερεών στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει πολύ.

  7. Πλάθουμε μπαλάκια ζύμης (περίπου μέγεθος καρυδιού) και τα βάζουμε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση.

  8. Πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη ή με το πίσω μέρος ενός ποτηριού για να γίνουν πιο επίπεδα.

  9. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες.

  10. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα μεταφέρουμε σε δοχείο μπισκότων. 

 Tips

Αν κάνουμε κάθε μπισκότο περίπου 25-30 γραμμάρια ζύμης, θα γίνουν περίπου 20-24 μπισκότα.

Αν τα κάνουμε μικρότερα (περίπου 15-20 γρ.), θα βγουν 30-35 μπισκότα και θα γίνουν πιο τραγανά.

Αν τα κάνουμε μεγαλύτερα (35-40 γρ.), θα βγουν 15-18 μπισκότα και θα βγουν πιο μαλακά και αφράτα.