Ανακάλυψε πώς να φτιάξεις αφράτα και τραγανά μπισκότα με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Ιδανικά για κάθε στιγμή, με φυσικό άρωμα πορτοκαλιού. Δοκίμασέ τα σήμερα!
Υλικά:
-
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
100 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο (κατά προτίμηση ελαφρύ σε γεύση)
-
150 γρ. ζάχαρη (μπορείς και λιγότερη αν θες)
-
80 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
-
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
-
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
-
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας.
-
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ταψί με λαδόκολλα.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει ελαφρώς η ζάχαρη.
-
Προσθέτουμε στον χυμό πορτοκαλιού τη σόδα, με προσοχή πάνω από το μπολ γιατί αφρίζει.
Ρίχνουμε στο μπολ τον χυμό με τη σόδα και προσθέτουμε το ξύσμα και τη βανίλια ανακατεύοντας.
-
Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και το αλάτι.
-
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα των στερεών στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει πολύ.
-
Πλάθουμε μπαλάκια ζύμης (περίπου μέγεθος καρυδιού) και τα βάζουμε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση.
-
Πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη ή με το πίσω μέρος ενός ποτηριού για να γίνουν πιο επίπεδα.
-
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες.
-
Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα μεταφέρουμε σε δοχείο μπισκότων.
Tips
Αν κάνουμε κάθε μπισκότο περίπου 25-30
γραμμάρια ζύμης, θα γίνουν περίπου 20-24 μπισκότα.
Αν τα κάνουμε μικρότερα (περίπου 15-20 γρ.), θα βγουν 30-35 μπισκότα και θα
γίνουν πιο τραγανά.
Αν τα κάνουμε μεγαλύτερα (35-40 γρ.), θα βγουν 15-18 μπισκότα και θα βγουν
πιο μαλακά και αφράτα.