Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Κουλουράκια τραγανά με αμμωνία

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο
350 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 ποτήρι γάλα 
2 κουτ. γλυκού αμμωνία
2 αυγά
1 κρόκος αυγού
Σουσάμι  

Κέικ με μπανάνα και γιαούρτι

Υλικά
150γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
3 αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουτ. γλυκού σόδα
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1 & 1/2 φλυτζάνια λιωμένη ώριμη μπανάνα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα