2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κιλό ώριμες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
1/2 κιλό λαζανάκι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κιλό ώριμες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
1/2 κιλό λαζανάκι
Αλάτι, πιπέρι
Πώς θα το φτιάξουμε:
Από παλιά συνταγή της MISKO
Πώς θα το φτιάξουμε:
Καθαρίζουμε ωμές τις γαρίδες. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 5 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο, τις γαρίδες και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε επίσης λίγο αλάτι και πιπέρι και σωτάρουμε για 5 λεπτά. Σωτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αφού τις πολτοποιήσουμε, λίγο αλάτι και το κρασί. Βράζουμε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά επί μια ώρα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να σιγοβράσουν μαζί επί 2 έως 3 λεπτά. Στο μεταξύ έχουμε βράσει το λαζανάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό ανάλογα με τις οδηγίες βρασμού και ανάλογα τις προτιμήσεις μας. (Εγώ τα βράζω al dente).Τα στραγγίζουμε τοποθετούμε σε πιατέλα και σκεπάζουμε με τη σάλτσα μας.
Μαζευτείτε οικογενειακώς ή καλέστε την παρέα σας και απολαύστε το με καλό λευκό κρασάκι και κυρίως καλή διάθεση!!!
Από παλιά συνταγή της MISKO