Υλικά (για 4-6 μερίδες)
-
500 γρ. ταλιατέλες
-
250 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
-
250 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
-
250 γρ. έμενταλ, τριμμένο
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος
-
Λίγο μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
-
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
Λίγο βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
-
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, 1-2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο της συσκευασίας, ώστε να παραμείνουν al dente.
-
Τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
-
Προσθέτουμε τα μισά τυριά (κεφαλογραβιέρα, ρεγκάτο, έμενταλ) και ανακατεύουμε απαλά ώστε να μοιραστούν μέσα στις ταλιατέλες.
-
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ομοιόμορφα, ώστε να φτάσει σε όλο το μείγμα. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και πιπέρι.
-
Σκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά για να δημιουργηθεί μια όμορφη κρούστα στο ψήσιμο.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.
-
Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστό.

