🧀 Ταλιατέλες στον Φούρνο με Τυριά


Υλικά (για 4-6 μερίδες)

  • 500 γρ. ταλιατέλες

  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

  • 250 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο

  • 250 γρ. έμενταλ, τριμμένο

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

  • Λίγο μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

  • Λίγο βούτυρο για το ταψί


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, 1-2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο της συσκευασίας, ώστε να παραμείνουν al dente.

  2. Τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

  3. Προσθέτουμε τα μισά τυριά (κεφαλογραβιέρα, ρεγκάτο, έμενταλ) και ανακατεύουμε απαλά ώστε να μοιραστούν μέσα στις ταλιατέλες.

  4. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ομοιόμορφα, ώστε να φτάσει σε όλο το μείγμα. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και πιπέρι.

  5. Σκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά για να δημιουργηθεί μια όμορφη κρούστα στο ψήσιμο.

  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.

  7. Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστό.

Καλή όρεξη!!!