Υλικά (για 4 άτομα)
-
700 γρ. ψαρονέφρι
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
-
100 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών (προαιρετικά, αλλά δίνει καλύτερο αποτέλεσμα)
-
1,5 κ.σ. αλεύρι
-
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
1-2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή θυμάρι / φασκόμηλο)
-
1 κ.σ. βούτυρο (για το τέλος)
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
-
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε ροδέλες πάχους 2-3 εκ. και τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
-
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα. Ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές και το αποσύρουμε προσωρινά σε πιάτο.
-
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάρει χρώμα.
-
Ξαναβάζουμε το κρέας στο σκεύος, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
Προσθέτουμε τον ζωμό, το δεντρολίβανο και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
Στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε μέσα το βούτυρο για να γίνει η σάλτσα βελούδινη και γυαλιστερή.
Σερβίρουμε
Το ψαρονέφρι αυτό ταιριάζει υπέροχα με πουρέ πατάτας, ρύζι μπασμάτι ή πατάτες φούρνου με μυρωδικά. Ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί θα ολοκληρώσει το γεύμα μας! 🍷
Καλή σας όρεξη!!!!