Τι θα χρειαστούμε:
1 πακέτο ταλιατέλες
1 κοτόπουλο κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής
2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 κιλό κόκκινες ώριμες ντομάτες ή μια συσκευασία συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
2 ξυλάκια κανέλας
Μπαχάρι (4-5 κόκκους)
Αλάτι
Πιπέρι
Μπαχάρι (4-5 κόκκους)
Αλάτι
Πιπέρι
Ζεσταίνουμε σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Σωτάρουμε μέχρι να ξανθύνει και προσθέτουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσουν τα κομμάτια του από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου.
Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε το μπαχάρι, την κανέλα και τη δάφνη.
Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και σβήνουμε με το κρασί.
Αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τη ντομάτα αποφλοιωμένη και κομμένη σε μικρά καρέ ή προσθέτουμε το χυμό ντομάτας του εμπορίου.
Ανακατεύουμε, αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί μόνο με τη ντομάτα και αφού στεγνώσει το φαγητό προσθέτουμε νερό όσο χρειαστεί.
Ψήνουμε μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του.
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Σερβίρουμε με τυρί της αρεσκείας μας.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!!