-
Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και, μόλις μαλακώσει, το στύβουμε καλά. Το τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να αφρατέψει. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να δέσουν τα αρώματα.
-
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα να καβουρδιστεί ελαφρά. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
Πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα σουτζουκάκια. Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε μέσα στη σάλτσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά.
-
Ζεσταίνουμε το νερό ή τον ζωμό.Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι. Παράλληλα, μουλιάζουμε τις σταφίδες σε λίγο κρασί και ροδίζουμε το κουκουνάρι με το βούτυρο. Λίγο πριν απορροφηθούν εντελώς τα υγρά από το ρύζι, προσθέτουμε τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το ρύζι να ολοκληρώσει το ψήσιμό του.
✅ Σερβίρουμε τα ζουμερά σουτζουκάκια με τη σάλτσα τους πάνω από το αρωματικό ρύζι με σταφίδες και κουκουνάρι.
