Για το φύλλο
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 ποτήρι νερού χλιαρό νερό (ίσως πάρει και λίγο παραπάνω)
1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
2 κουτ. σούπας ξίδι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
Για τη γέμιση
1 κιλό πράσα
1/3 κούπας ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
300γρ. φέτα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 γιαούρτι στραγγιστό
125 γρ. καλό βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Ας το φτιάξουμε:
Ξεκινάμε με το φύλλο.
Ας το φτιάξουμε:
Ξεκινάμε με το φύλλο.
Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το αλάτι, το ξίδι, και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας. Αφού η ζύμη μας δε κολλάει στα χέρια και αποκτήσει μια απαλή υφή τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε έτσι για 30 λεπτά το λιγότερο.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες 1 εκατοστού περίπου τα πράσα. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα πράσα, το αλάτι και το πιπέρι. Αλάτι δε βάζουμε πολύ επειδή είναι αλμυρή και η φέτα. Ανακατεύουμε και ψήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, περίπου 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Στραγγίζουμε αν έχει υγρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε. Χωρίζουμε το φύλλο σε 4 κομμάτια και σε αλευρωμένο πάγκο το ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα.

Λαδώνουμε και τοποθετούμε το τελευταίο φύλλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου