Ανακάλυψε
μια υγιεινή κετοσυνταγή με ζουμερό ψητό σολομό, αβοκάντο, ρόκα και ντοματίνια,
έτοιμη σε λίγα λεπτά. Ιδανική για όσους ακολουθούν κετογονική διατροφή και
αναζητούν γεύση χωρίς ενοχές. Συνοδεύεται με δροσερή σάλτσα λεμονιού και
μυρωδικών.
🐟 Υλικά για 2
μερίδες:
Για τον σολομό:
- 2 φιλέτα σολομού (περίπου 150-180 γρ. το καθένα)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από ½ λεμόνι
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου ή 1 μικρή σκελίδα λιωμένη
- ½ κ.γ. πάπρικα (προαιρετικά)
Για τη σαλάτα:
- 1 ώριμο αβοκάντο σε φέτες
- 1 φλ. ρόκα
- 1 φλ. ψιλοκομμένο μαρούλι
- 10-12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από ½ λεμόνι
- Αλάτι
🔥 Εκτέλεση:
- Προθέρμανση σχάρας ή τηγανιού:
Ζεσταίνουμε καλά το σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. - Μαρινάρισμα σολομού:
Σε μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Αλείφουμε τα φιλέτα σολομού με αυτό το μείγμα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. - Ψήσιμο:
Ψήνουμε τα φιλέτα 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα το πάχος), μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ξεκολλούν εύκολα. - Σαλάτα:
Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε ρόκα, μαρούλι, αβοκάντο και ντοματίνια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, λεμόνι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά. - Σερβίρισμα:
Στρώνουμε στο πιάτο τη σαλάτα και τοποθετούμε από πάνω το φιλέτο σολομού. Στύβουμε λίγο επιπλέον λεμόνι, αν θέλουμε.
🍋 Πρόταση για σάλτσα συνοδείας (ΚΕΤΟ λεμονάτη σάλτσα με
μουστάρδα & μυρωδικά):
Υλικά:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολάκι μέχρι να γίνει ομοιογενής, αρωματική
σάλτσα. Περιχύνουμε πάνω από
τον σολομό ή τη σαλάτα.
🧾 Διατροφικά στοιχεία (ανά μερίδα - κατά προσέγγιση):
Καθαροί υδατάνθρακες: ~8 γρ.
Πρωτεΐνη: ~35 γρ.
Λίπος: ~37 γρ.
Θερμίδες: ~520 kcal