Μια δροσερή και αρωματική σαλάτα ιδανική για ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό σε τραπέζι.
✅ Υλικά (για 2-3 μερίδες):
2 μεγάλα παντζάρια (με τη φλούδα)
2 φούχτες ρόκα ή ανάμεικτα πράσινα φύλλα
1/2 φλιτζάνι καρύδια
Αλάτι – πιπέρι
Για τη σος πορτοκαλιού:
Χυμός από 1 μεγάλο πορτοκάλι (φρέσκος)
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
Λίγο αλάτι
👩🍳 Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
Πλένουμε καλά τα παντζάρια, τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Αφού κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμες και τα κόβουμε σε
φετούλες ή κυβάκια.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά της σος μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής.
Ψήνουμε τα καρύδια σε αντικολλητικό τηγανάκι για 2-3
λεπτά (χωρίς λάδι) μέχρι να μυρίσουν.
Σε βαθύ πιάτο στρώνουμε τη ρόκα, προσθέτουμε τα
παντζάρια και τα καρύδια και περιχύνουμε με τη σος.
💡 Tips:
- Μπορούμε να προσθέσουμε θρυμματισμένη φέτα ή
κατσικίσιο τυρί.
- Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση στη σάλτσα, μπορούμε
να προσθέσουμε λίγο ξίδι βαλσάμικο.
