🥗 Σαλάτα με Ψητά Παντζάρια, Καρύδια και Σος Πορτοκαλιού!


 Μια δροσερή και αρωματική σαλάτα ιδανική για ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό σε τραπέζι.

Υλικά (για 2-3 μερίδες):

2 μεγάλα παντζάρια (με τη φλούδα)

2 φούχτες ρόκα ή ανάμεικτα πράσινα φύλλα

1/2 φλιτζάνι καρύδια

Αλάτι – πιπέρι

Για τη σος πορτοκαλιού:

Χυμός από 1 μεγάλο πορτοκάλι (φρέσκος)

1 κ.γ. μέλι

1 κ.γ. μουστάρδα  

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

Λίγο αλάτι


👩‍🍳 Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Πλένουμε καλά τα παντζάρια, τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Αφού κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμες και τα κόβουμε σε φετούλες ή κυβάκια.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά της σος μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής.

Ψήνουμε τα καρύδια σε αντικολλητικό τηγανάκι για 2-3 λεπτά (χωρίς λάδι) μέχρι να μυρίσουν.

Σε βαθύ πιάτο στρώνουμε τη ρόκα, προσθέτουμε τα παντζάρια και τα καρύδια και περιχύνουμε με τη σος.


💡 Tips:

  • Μπορούμε να προσθέσουμε θρυμματισμένη φέτα ή κατσικίσιο τυρί.
  • Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση στη σάλτσα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξίδι βαλσάμικο.