Υλικά
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φέτα μπαγάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
1 αυγό
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. δυόσμος ξερός ή φρέσκος
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
2 κ.σ. ξίδι ή ούζο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά
σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το
κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το ψωμί, τα μυρωδικά, το ξίδι ή το ούζο, το ελαιόλαδο,
αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά
με τα χέρια για τουλάχιστον 5-7 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να
αφρατέψει.
Σκεπάζουμε το
μπολ και βάζουμε το μείγμα στο
ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να "δέσουν" οι γεύσεις.
Πλάθουμε τους
κεφτέδες σε μικρές μπαλίτσες και τους
αλευρώνουμε ελαφρά.
Ζεσταίνουμε
άφθονο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε
τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί για
να φύγει το περιττό λάδι.
