Υλικά
-
6 μπουτάκια κοτόπουλου
-
5-6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
-
2 πιπεριές (κόκκινη & πράσινη), σε λωρίδες
-
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα στη μέση
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-
1 κρεμμύδι σε χοντρές φέτες
-
2 φύλλα δάφνης
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
1/2 κ.γ. θυμάρι
-
100 ml λευκό κρασί
-
100 ml ελαιόλαδο
-
Χυμός από 1 λεμόνι
-
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (αντιστάσεις).
-
Σε μεγάλο ταψί ή γάστρα, προσθέτουμε τις πατάτες, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι.
-
Τοποθετούμε τα μπουτάκια κοτόπουλου από πάνω αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει. Προσθέτουμε τα σκόρδα, τα φύλλα δάφνης, το χυμό λεμονιού και το κρασί.
-
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
-
Ψήνουμε στη γάστρα ή σκεπασμένα με λαδόκολλα και από πάνω αλουμινόχαρτο για 45 λεπτά. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να μελώσουν τα λαχανικά.
💡 Μυστικό:
Αν θέλουμε τραγανή πέτσα, μπορούμε να ψήσουμε για τα τελευταία 5 λεπτά στο γκριλ.