Κουραμπιεδάκια-μπισκότο που λιώνουν στο στόμα


Αυτοί οι κουραμπιέδες είναι απίστευτα εύκολοι, αφράτοι και πεντανόστιμοι! Με λίγα απλά υλικά και χωρίς ιδιαίτερο κόπο, θα γεμίσουν το σπίτι με υπέροχο άρωμα βουτύρου και βανίλιας. Ιδανικοί για τις γιορτές, αλλά και για κάθε στιγμή που θέλεις κάτι γλυκό και τρυφερό.


🌿 Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο (Lurpak ή όποιο προτιμάτε)

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 100 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 βανίλια


🍪 Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε τα αμύγδαλα:
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C (αέρα).
    Απλώνουμε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 8–10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλέθουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη.

  2. Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
    Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και λευκό.
    Προσθέτουμε τη βανίλια, τη σκόνη αμυγδάλου και το κοσκινισμένο αλεύρι.
    Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.

  3. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες:
    Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και τους δίνουμε το σχήμα που προτιμάμε — μπαλάκια, μισοφέγγαρα ή μικρές μπουκιές.
    Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

  4. Ψήνουμε:
    Ψήνουμε στον αέρα στους 160°C για 17–20 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
    Θέλουμε να παραμείνουν ανοιχτόχρωμοι, όχι ροδισμένοι.

  5. Τελικό άγγιγμα:
    Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο, τους αφήνουμε να σταθούν για 5–6 λεπτά.
    Έπειτα, ενώ είναι ακόμα χλιαροί, τους πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.


💖 Απολαύστε τους!
Αφράτοι, αμυγδαλωτοί και μυρωδάτοι, αυτοί οι κουραμπιέδες θα γίνουν η αγαπημένη σας συνταγή — κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα!