Πιπερόπιτα με σφολιάτα – Χρωματιστή, αφράτη & γεμάτη γεύση!

 



Αν αγαπάτε τις πίτες και θέλετε κάτι διαφορετικό από την κλασική τυρόπιτα, αυτή η πιπερόπιτα με σφολιάτα θα σας ξετρελάνει! Με τραγανό φύλλο, πολύχρωμες πιπεριές και πλούσια γέμιση τυριών, είναι η τέλεια επιλογή για μεσημεριανό, brunch ή και κέρασμα. Πανεύκολη στην προετοιμασία, εντυπωσιακή στο σερβίρισμα.

Υλικά:

2 φύλλα σφολιάτας

3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

2 κίτρινες πιπεριές

2 πράσινες πιπεριές

1 ξερό κρεμμύδι

200 γρ. φέτα

150 γρ. κασέρι ή γραβιέρα

2 αυγά

1/2 φλ. γάλα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι

Μαυροσούσαμο για το πασπάλισμα

 👩‍🍳 Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λωρίδες και τα σοτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Συνδυάζουμε τα υλικά:
Σε μπολ ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το κασέρι, τα αυγά, το γάλα, τα λαχανικά και μυρωδικά.
Ανακατεύουμε καλά.

Στήνουμε την πίτα:
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί, απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε την επιφάνεια, αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε:
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°
C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.


📝 Tips:

Για extra νοστιμιά, προσθέτουμε λίγο μπέικον ή λουκάνικο.

Ιδανική για ταπεράκι στη δουλειά ή πικνίκ.