✨ Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
2 κίτρινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
1 ξερό κρεμμύδι
200 γρ. φέτα
150 γρ. κασέρι ή γραβιέρα
2 αυγά
1/2 φλ. γάλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Μαυροσούσαμο για το πασπάλισμα
👩🍳 Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λωρίδες και τα σοτάρουμε σε τηγάνι με
ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Συνδυάζουμε τα υλικά:
Σε μπολ ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το κασέρι, τα αυγά, το γάλα, τα
λαχανικά και μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά.
Στήνουμε την πίτα:
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί, απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με
το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε την επιφάνεια, αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε
με το σουσάμι.
Ψήνουμε:
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
📝 Tips:
Για extra νοστιμιά, προσθέτουμε λίγο μπέικον ή λουκάνικο.
Ιδανική για ταπεράκι στη δουλειά ή πικνίκ.