Λαχταριστή ομελέτα φούρνου με λουκάνικα, πατάτες, πιπεριές, μανιτάρια και τυριά. Ένα χορταστικό και εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια! Ιδανική για brunch ή γρήγορο μεσημεριανό.
🍳 Ομελέτα φούρνου με λουκάνικα, πατάτες, πιπεριές, μανιτάρια & φέτα
📝 Υλικά (για 4-6 άτομα):
-
6 μεγάλα αυγά
-
2 μέτριες πατάτες φούρνου, κομμένες σε κυβάκια
-
2 λουκάνικα χωριάτικα ή καπνιστά, κομμένα σε ροδέλες
-
1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
-
1 πράσινη πιπεριά, σε λωρίδες
-
150 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
-
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
-
100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (γραβιέρα, κασέρι ή gouda)
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/2 φλ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν.
-
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
-
Προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε ψήσει στον φούρνο και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
-
-
Ετοιμάζουμε το μείγμα των αυγών:
-
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος.
-
Προσθέτουμε ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι.
-
Ρίχνουμε μέσα τη φέτα και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
-
-
Συνδυάζουμε:
-
Σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο ταψί (περίπου 30x20 εκ.) απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με τα λαχανικά, τις πατάτες και τα λουκάνικα.
-
Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και κουνάμε ελαφρώς το ταψί να πάει παντού.
-
-
Ψήνουμε:
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να σφίξει στο κέντρο.
-
Αν θέλουμε πιο τραγανή επιφάνεια, βάζουμε στο γκριλ για 2-3 λεπτά στο τέλος.
-
-