🍳 Ομελέτα φούρνου με λουκάνικα, πατάτες, πιπεριές, μανιτάρια & φέτα!

 

Λαχταριστή ομελέτα φούρνου με λουκάνικα, πατάτες, πιπεριές, μανιτάρια και τυριά. Ένα χορταστικό και εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια! Ιδανική για brunch ή γρήγορο μεσημεριανό.

🍳 Ομελέτα φούρνου με λουκάνικα, πατάτες, πιπεριές, μανιτάρια & φέτα

📝 Υλικά (για 4-6 άτομα):

  • 6 μεγάλα αυγά

  • 2 μέτριες πατάτες φούρνου, κομμένες σε κυβάκια

  • 2 λουκάνικα χωριάτικα ή καπνιστά, κομμένα σε ροδέλες

  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες

  • 1 πράσινη πιπεριά, σε λωρίδες

  • 150 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες

  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

  • 100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (γραβιέρα, κασέρι ή gouda)

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1/2 φλ. γάλα ή κρέμα γάλακτος

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση:

    1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

      • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν.

      • Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

      • Προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε ψήσει στον φούρνο και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.

    2. Ετοιμάζουμε το μείγμα των αυγών:

      • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος.

      • Προσθέτουμε ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι.

      • Ρίχνουμε μέσα τη φέτα και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.

    3. Συνδυάζουμε:

      • Σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο ταψί (περίπου 30x20 εκ.) απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με τα λαχανικά, τις πατάτες και τα λουκάνικα.

      • Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και κουνάμε ελαφρώς το ταψί να πάει παντού.

    4. Ψήνουμε:

      • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να σφίξει στο κέντρο.

      • Αν θέλουμε πιο τραγανή επιφάνεια, βάζουμε στο γκριλ για 2-3 λεπτά στο τέλος.