🥘 Φασολάκια γιαχνί-Παραδοσιακή, εύκολη συνταγή της ελληνικής κουζίνας.

 




Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα (ή κατεψυγμένα)

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

  • 4 μέτριες ντομάτες, τριμμένες (ή 400γρ κονκασέ)

  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες

  • 1 πατάτα σε κυβάκια (προαιρετικά για πιο "γεμάτο" πιάτο)

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο (καλό, έξτρα παρθένο)

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη 

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση:

    1. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

    2. Προσθέτουμε το καρότο, την πατάτα (αν βάλουμε) και τα φασολάκια. Σοτάρουμε ελαφρά για 5 λεπτά να “γυαλίσουν”.

    3. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

    4. Προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 1/2 φλ.) ίσα να σκεπάσει τα υλικά.

    5. Σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να μελώσει η σάλτσα.

     

    🍋 Tip σερβιρίσματος:

    Σερβίρεται με χωριάτικο ψωμί, φέτα και λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω. Μπορούμε να προσθέσουμε και θρυμματισμένη φέτα στο σερβίρισμα για extra γεύση.