Υλικά (για 4 άτομα):
-
1 κιλό φασολάκια φρέσκα (ή κατεψυγμένα)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
4 μέτριες ντομάτες, τριμμένες (ή 400γρ κονκασέ)
-
1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
-
1 πατάτα σε κυβάκια (προαιρετικά για πιο "γεμάτο" πιάτο)
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο (καλό, έξτρα παρθένο)
-
1 φύλλο δάφνης
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
-
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
-
Προσθέτουμε το καρότο, την πατάτα (αν βάλουμε) και τα φασολάκια. Σοτάρουμε ελαφρά για 5 λεπτά να “γυαλίσουν”.
-
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
-
Προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 1/2 φλ.) ίσα να σκεπάσει τα υλικά.
-
Σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να μελώσει η σάλτσα.
🍋 Tip σερβιρίσματος:
Σερβίρεται με χωριάτικο ψωμί, φέτα και λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω. Μπορούμε να προσθέσουμε και θρυμματισμένη φέτα στο σερβίρισμα για extra γεύση.
-