Παραδοσιακή γεύση
με άρωμα καλοκαιριού!
Υλικά (για 4 άτομα)
8 μικρά κρίθινα παξιμάδια
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
200 γρ. φρέσκια μυζήθρα
2 κουταλιές της σούπας καλό ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ρίγανη
Λίγα φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο
Αλάτι,
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τις ντομάτες σε χοντρό τρίφτη και τις βάζουμε σε σουρωτήρι για 5
λεπτά να στραγγίξουν τα πολλά υγρά. Κρατάμε το ζουμί από τις ντομάτες.
Τοποθετούμε τα παξιμάδια σε ξύλινη πιατέλα και τα ραντίζουμε με λίγο ζουμί που κρατήσαμε από τις ντομάτες, για να μαλακώσουν ελαφρώς.
Μοιράζουμε την τριμμένη ντομάτα από πάνω.
Θρύβουμε τη μυζήθρα και τη σκορπάμε
πάνω από τη ντομάτα.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Πασπαλίζουμε με το αλιόλαδο.
Τοποθετούμε από πάνω και τα φυλλαράκια βασιλικού ή δυόσμου.