Λαχταριστοί ρεβυθοκεφτέδες φούρνου με ντομάτα και ρίγανη

Ιδανικοί για νηστεία ή χορτοφαγική διατροφή – χωρίς τηγάνι, μόνο με υγιεινά υλικά.

Υλικά:

250 γρ. βρασμένα ρεβύθια

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. ρίγανη

2 κ.σ. αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πολτοποιούμε τα βρασμένα ρεβύθια (αφού πρώτα τα στραγγίξουμε πολύ καλά) με το σκόρδο και κρεμμύδι.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το αλεύρι.

Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες, και τους βάζουμε σε λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 200°C για 25 λεπτά.

Γυρίζουμε τους κεφτέδες από την άλλη πλευρά μετά από 12 λεπτά περίπου ψησίματος.