🍊 Κρέμα Πορτοκαλιού

Δροσερή και αρωματική κρέμα με έντονη γεύση πορτοκαλιού, βελούδινη υφή και φυσικό άρωμα. Αποτελεί τέλειο επιδόρπιο ή συνοδευτικό για γλυκά.


Υλικά:

  • 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (από 3-4 πορτοκάλια)

  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι

  • 150 γρ. ζάχαρη

  • 2 αυγά (ολόκληρα)

  • 2 κρόκοι αυγών

  • 30 γρ. κορν φλάουρ (προαιρετικά, για πιο πηχτή υφή)

  • 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε κύβους (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση:

  1. Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, τα αυγά, τους κρόκους και (αν θέλουμε) το κορν φλάουρ.

  2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μην το αφήσετε να βράσει για να μην "κόψει".

  3. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει για να μη σβωλιάσει.

  4. Μόλις η κρέμα πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.

  5. Περνάμε την κρέμα από ψιλή σίτα (αν θέλουμε πιο

    λεία υφή).

  6. Την τοποθετούμε σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει.

  7. Τη βάζουμε στο ψυγείο.


  • Δροσερή κρέμα/επιδόρπιο,  ειδικά για το καλοκαίρι.

  • Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

  •  Μπορεί να χρησιμοπιηθεί σε τάρτες, pancakes, τούρτες ή ως γέμιση σε μπισκότα και ρολά.