🍧Παγωτό Γιαούρτι με Μπανάνα & Φράουλες (χωρίς ζάχαρη – χωρίς παγωτομηχανή)

 



Δροσερό παγωτό χωρίς ζάχαρη, με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα, χωρίς παγωτομηχανή. Υγιεινό, εύκολο και ιδανικό για παιδιά και μεγάλους!

Υλικά για περίπου 4 μερίδες:

  • 2 πολύ ώριμες μπανάνες (τις κόβουμε σε ροδέλες και τις καταψύχουμε)

  • 1 φλιτζάνι φράουλες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)

  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

  • 1–2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)

    🥣 Εκτέλεση:

    1. Προετοιμάζουμε τα φρούτα:

      • Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες (ή και όλο το βράδυ).

      • Αν οι φράουλες είναι φρέσκες, τις καθαρίζουμε και τις καταψύχουμε κι αυτές.

    2. Ετοιμάζουμε το μείγμα:

      • Βάζουμε τις κατεψυγμένες μπανάνες, τις φράουλες, το γιαούρτι και τη βανίλια στο μπλέντερ ή τον πολυκόφτη.

      • Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο, κρεμώδες μείγμα.

      • Ξύνουμε τα τοιχώματα του μπλέντερ αν χρειαστεί και συνεχίζουμε το χτύπημα.

    3. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε:

      • Αν θέλουμε πιο γλυκιά γεύση, προσθέτουμε μέλι ή άλλο φυσικό γλυκαντικό και ξαναχτυπάμε.

    4. Σερβίρουμε ή παγώνουμε:

      • Το σερβίρουμε αμέσως ως μαλακό παγωτό.

      • Εναλλακτικά, το μεταφέρουμε σε δοχείο, το βάζουμε στην κατάψυξη για 2–3 ώρες και το ανακατεύουμε ανά 30–60 λεπτά για πιο ωραία υφή χωρίς κρυστάλλους.


     Παραλλαγές:

    • Αντί για φράουλες, χρησιμοποιούμε μάνγκο, ροδάκινο ή κεράσια.

    • Για σοκολατένια γεύση, προσθέτουμε 1–2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο.

    • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με καρύδα ή τριμμένο αμύγδαλο πριν το σερβίρισμα.