Δροσερή κρέμα φρούτων χωρίς ζάχαρη, με γάλα καρύδας, μπανάνα και σπόρους chia. Ιδανική για παιδιά και ενήλικες, νηστίσιμη και χωρίς γλουτένη.
Υλικά για 4 μερίδες
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας (πλήρες ή light)
1/2 φλιτζάνι πολτό μήλου (χωρίς ζάχαρη)
1 ώριμη μπανάνα (καλά λιωμένη)
3 κουταλιές της σούπας σπόροι chia
1/2 κουταλάκι του γλυκού φυσική βανίλια ή ξύσμα λεμονιού
Φρούτα εποχής για το σερβίρισμα (π.χ. ροδάκινο, κεράσι, βατόμουρα)
Προαιρετικά: λίγα καρύδια ή νιφάδες καρύδας για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα καρύδας, τον πολτό μήλου και τη λιωμένη μπανάνα. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τους σπόρους chia και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε βανίλια ή ξύσμα λεμονιού. Μοιράζουμε σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να πήξουν. Πριν σερβίρουμε, στολίζουμε με φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς.