Έξτρα άρωμα, πλούσια σάλτσα και απίθανη νοστιμιά! Έτοιμο σε 40 λεπτά!
Υλικά (για 4 άτομα):
500 γρ. μακαρόνια (ιδανικά Νο6)
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (ή ανάμεικτο με χοιρινό για
πιο ζουμερό αποτέλεσμα)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 καρότο, τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή φρέσκια ώριμη ντομάτα
τριμμένη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα
μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της
συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
Σε φαρδύ τηγάνι ή
κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το
ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το
καρότο και τον κιμά. Σπάμε καλά τον κιμά με ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε μέχρι
να αλλάξει χρώμα και να κάνει λίγη «κρούστα».
Σβήνουμε με το
κόκκινο κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη
ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε για 20–25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ανακατεύουμε τα
μακαρόνια με λίγο από το νερό τους και τη σάλτσα του κιμά, ή σερβίρουμε με τον κιμά από
πάνω.
Πασπαλίζουμε με
άφθονο τυρί και απολαμβάνουμε!
💡 Tips για έξτρα νοστιμιά:
- Προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο ή 1/2 κ.γ.
πάπρικα.
- Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε τον κιμά να
«ξεκουραστεί» 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα – οι γεύσεις θα δέσουν ακόμα
καλύτερα.