🍝 Παπαρδέλες με Μανιτάρια


Αυτές οι παπαρδέλες με μανιτάρια, σκόρδο και λευκό κρασί είναι απλές, αρωματικές και γεμάτες γεύση. Η παρμεζάνα και ο φρέσκος μαϊντανός τις ολοκληρώνουν ιδανικά.

Υλικά 

  • 500 γρ. παπαρδέλες

  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια (πλευρώτους, πορτομπέλο ή μίγμα)

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή λιωμένες

  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί

  • 70 γρ. φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα (κρατάμε λίγη για το σερβίρισμα)

  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    1. Βράζουμε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφει η συσκευασία. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό βρασίματος πριν τις στραγγίξουμε.

    2. Σοτάρουμε τα μανιτάρια: Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο. Μόλις αρχίσει να βγάζει άρωμα, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

    3. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.

    4. Προσθέτουμε τις παπαρδέλες μέσα στο τηγάνι, ρίχνουμε την παρμεζάνα και περίπου ½ φλιτζάνι από το νερό βρασίματος (ή όσο χρειαστεί). Ανακατεύουμε απαλά, περίπου 2 λεπτά, να ενσωματωθούν όλα τα υλικά  και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το πιπέρι και αν χρειαστεί αλάτι.

    5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.  

    6. Σερβίρουμε αμέσως με έξτρα παρμεζάνα από πάνω.