Υλικά
-
500 γρ. παπαρδέλες
-
300 γρ. φρέσκα μανιτάρια (πλευρώτους, πορτομπέλο ή μίγμα)
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή λιωμένες
-
100 ml λευκό ξηρό κρασί
-
70 γρ. φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα (κρατάμε λίγη για το σερβίρισμα)
-
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
-
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφει η συσκευασία. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό βρασίματος πριν τις στραγγίξουμε.
-
Σοτάρουμε τα μανιτάρια: Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο. Μόλις αρχίσει να βγάζει άρωμα, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
-
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.
-
Προσθέτουμε τις παπαρδέλες μέσα στο τηγάνι, ρίχνουμε την παρμεζάνα και περίπου ½ φλιτζάνι από το νερό βρασίματος (ή όσο χρειαστεί). Ανακατεύουμε απαλά, περίπου 2 λεπτά, να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το πιπέρι και αν χρειαστεί αλάτι.
-
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
-
Σερβίρουμε αμέσως με έξτρα παρμεζάνα από πάνω.
-