Ένα αφράτο και πλούσιο κέικ που λιώνει στο στόμα! Με βούτυρο, σοκολάτα κουβερτούρα και καβουρδισμένα φουντούκια, θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό για κάθε περίσταση.
🍫 Υλικά
-
250 γρ. βούτυρο
-
250 γρ. ζάχαρη
-
6 αυγά
-
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
6–8 κ.σ. γάλα
-
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 μπέικιν πάουντερ
-
200 γρ. φουντούκια τριμμένα
-
Άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
👩🍳 Εκτέλεση
-
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
-
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί ή χαμηλή φωτιά.
-
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους έναν–έναν.
-
Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε στο μείγμα τη σοκολάτα, το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν και τα φουντούκια.
-
Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα απαλά.
-
Ψήνουμε στους 160°C για περίπου 1 ώρα.
-
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με παγωτό ή σκέτο. 🍨
💡 Tips
-
Μπορείτε να προσθέσετε λίγη βανίλια ή ρούμι για άρωμα.
-
Ιδανικό και για τούρτα, αν το κόψετε στη μέση και το γεμίσετε με κρέμα σοκολάτας.
-
Φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθεί φρέσκο.
✨ Σερβίρεται σκέτο ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια για απόλυτη απόλαυση! 🍨
