Κέικ φουντουκιού


Ένα αφράτο και πλούσιο κέικ που λιώνει στο στόμα! Με βούτυρο, σοκολάτα κουβερτούρα και καβουρδισμένα φουντούκια, θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό για κάθε περίσταση. 

 

🍫 Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο

  • 250 γρ. ζάχαρη

  • 6 αυγά

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

  • 6–8 κ.σ. γάλα

  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 μπέικιν πάουντερ

  • 200 γρ. φουντούκια τριμμένα

  • Άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)


👩‍🍳 Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

  2. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί ή χαμηλή φωτιά.

  3. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους έναν–έναν.

  4. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε στο μείγμα τη σοκολάτα, το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν και τα φουντούκια.

  5. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα απαλά.

  6. Ψήνουμε στους 160°C για περίπου 1 ώρα.

  7. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με παγωτό ή σκέτο. 🍨


💡 Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγη βανίλια ή ρούμι για άρωμα.

  • Ιδανικό και για τούρτα, αν το κόψετε στη μέση και το γεμίσετε με κρέμα σοκολάτας.

  • Φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθεί φρέσκο.

 


✨ Σερβίρεται σκέτο ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια για απόλυτη απόλαυση! 🍨