Μοσχαρίσιο συκώτι στο τηγάνι

'Ενα θρεπτικό και νόστιμο πιάτο!

Υλικά  

  • 500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο, κομμένο σε λεπτές φέτες

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

  • ½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

  • 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο  

  • Χυμό από ½ λεμόνι

  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη

  • Αλάτι

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το συκώτι σε μπολ με γάλα και το αφήνουμε για μία ώρα τουλάχιστον. Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.

  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να πάρει χρώμα.

  4. Ρίχνουμε το συκώτι και ψήνουμε για 1,5–2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε.

  5. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τον χυμό λεμονιού.

  6. Ψήνουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει ελαφρά η σάλτσα.

  7. Αφαιρούμε το δεντρολίβανο, σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ή την ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη.


Συνοδευτικά:

Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου, πουρέ ή ρύζι. Ιδανικά σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και φρέσκο ψωμί.