Υλικά
-
500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
-
1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
-
Χυμό από ½ λεμόνι
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Βάζουμε το συκώτι σε μπολ με γάλα και το αφήνουμε για μία ώρα τουλάχιστον. Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
-
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
-
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να πάρει χρώμα.
-
Ρίχνουμε το συκώτι και ψήνουμε για 1,5–2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε.
-
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τον χυμό λεμονιού.
-
Ψήνουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
-
Αφαιρούμε το δεντρολίβανο, σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ή την ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη.
Συνοδευτικά:
Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου, πουρέ ή ρύζι. Ιδανικά σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και φρέσκο ψωμί.