Κολοκυθοκεφτέδες με Δυόσμο και Φέτα

 Υλικά  

  • 4 μέτρια κολοκύθια (περίπου 800 γρ. πριν το στύψιμο)

  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο (προαιρετικό)

  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή τριμμένο

  • 2 αυγά

  • 4 κ.σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  • ½ κ.γ. αλάτι (προσαρμόζεται ανάλογα με τη φέτα)

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Εκτέλεση

      • Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι.

      • Τα αφήνουμε 20 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.

      • Τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια ή τυλιγμένα σε καθαρή πετσέτα. 

      • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα κολοκύθια, το καρότο, τη φέτα, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι.

      • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Πρέπει να έχουμε ένα χυλό αραιό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. 

    1.  

      • Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.

      • Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, πιέζοντας ελαφρά να πλατύνουν.

      • Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

      • Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.