Υλικά
-
4 μέτρια κολοκύθια (περίπου 800 γρ. πριν το στύψιμο)
-
1 μέτριο καρότο, τριμμένο (προαιρετικό)
-
200 γρ. φέτα, τριμμένη
-
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή τριμμένο
-
2 αυγά
-
4 κ.σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
-
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-
½ κ.γ. αλάτι (προσαρμόζεται ανάλογα με τη φέτα)
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι.
Τα αφήνουμε 20 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια ή τυλιγμένα σε καθαρή πετσέτα.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα κολοκύθια, το καρότο, τη φέτα, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Πρέπει να έχουμε ένα χυλό αραιό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, πιέζοντας ελαφρά να πλατύνουν.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.