Σπαγγέτι με άρωμα λεμονιού

 


Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι

  • 2 οικολογικά λεμόνια (τη φλούδα τους)

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • Παρμεζάνα τριμμένη 

  • 40 γρ. κουκουνάρια

  • Αλάτι

  • Ελαιόλαδο

  • Φρεσκοτριμμένο λευκό ή μαύρο πιπέρι

  • Λίγο φρέσκο βασιλικό

    Εκτέλεση

    1. Βράσιμο ζυμαρικών
      Βάζουμε άφθονο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα να βράσει.
      Προσθέτουμε αλάτι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
      Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε al dente, σύμφωνα με τον χρόνο της συσκευασίας.
      Στραγγίζουμε, κρατώντας λίγο από το νερό του βρασίματος στην άκρη.

    2. Ετοιμασία σάλτσας
      Πλένουμε καλά τα λεμόνια και ξύνουμε τη φλούδα τους, αποφεύγοντας το λευκό μέρος.
      Σε μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.

    3. Καβούρδισμα κουκουναριών & ένωση με σάλτσα
      Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια με λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
      Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα κρέμας-λεμονιού-παρμεζάνας, ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθεί.

    4. Τελικό ανακάτεμα
      Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα κουκουνάρια.
      Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
      Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό του βρασίματος για πιο κρεμώδη υφή.

    5. Σερβίρισμα
      Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγη επιπλέον παρμεζάνα, ψιλικομμένο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.