Υλικά
-
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
-
1 κρεμμύδι
1 πράσο, το άσπρο μέρος κομμένο σε ροδέλες
-
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
-
2 κλωνάρια σέλινο (τα κοτσάνια, χωρίς τα φύλλα)
-
1 ώριμη ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
-
100 ml λευκό κρασί
-
200 γρ. ρύζι ή κριθαράκι
-
200 γρ. αρακάς
-
Μαϊντανός
-
4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
-
1/4 φλ. ελαιόλαδο
-
1 λίτρο νερό ή σπιτικό ζωμό λαχανικών
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία
-
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες
-
Κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια.
-
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Εκτέλεση
-
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο.
-
Προσθέτουμε την πατάτα και την ντομάτα σε κυβάκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σοταριστούν 3 λεπτά.
-
Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί και μετά ρίχνουμε τον ζωμό.
-
Βράζουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά, ανακατεύοντας που και που.
Σερβίρισμα
Πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε τον μαϊντανό, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.