Μανιτάρια Σοτέ με Λεμόνι και Σκόρδο

 
Δοκίμασε αυτή τη γρήγορη και νόστιμη συνταγή για μανιτάρια σοτέ με λεμόνι και σκόρδο. Ιδανική για συνοδευτικό ή ελαφρύ γεύμα, έτοιμη σε μόλις 15 λεπτά!

Υλικά  

  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (λευκά ή πλευρώτους), κομμένα σε φέτες

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή λιωμένες

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Προαιρετικά: μαϊντανός ψιλοκομμένος, λίγη καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση

  1.  
    Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή φωτιά.

  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να εξατμιστούν τα υγρά τους.

  3. Ρίχνουμε το σκόρδο και (αν θέλουμε) την καυτερή πιπεριά, σοτάροντας για 30-40 δευτερόλεπτα, να βγάλουν άρωμα.

  4. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.

  5. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

  6. Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό πριν σερβίρουμε.

Tips

  • Ταιριάζουν υπέροχα ως συνοδευτικό για κοτόπουλο, ψάρι ή ακόμα και πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

  • Αν θέλεις πιο πλούσια γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγο βούτυρο στο τέλος μαζί με το λεμόνι.