Υλικά
-
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (λευκά ή πλευρώτους), κομμένα σε φέτες
-
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή λιωμένες
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Προαιρετικά: μαϊντανός ψιλοκομμένος, λίγη καυτερή πιπεριά
Εκτέλεση
-
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή φωτιά. -
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
-
Ρίχνουμε το σκόρδο και (αν θέλουμε) την καυτερή πιπεριά, σοτάροντας για 30-40 δευτερόλεπτα, να βγάλουν άρωμα.
-
Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
-
Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό πριν σερβίρουμε.
Tips
-
Ταιριάζουν υπέροχα ως συνοδευτικό για κοτόπουλο, ψάρι ή ακόμα και πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
-
Αν θέλεις πιο πλούσια γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγο βούτυρο στο τέλος μαζί με το λεμόνι.