Σπαγγέτι με Σκόρδο

 

Μια γρήγορη και αρωματική συνταγή για σπαγγέτι με σκόρδο, βασιλικό, μαϊντανό και παρμεζάνα. Έτοιμο σε 20 λεπτά, με αυθεντική ιταλική γεύση.

Υλικά  

  • 500 γρ. σπαγγέτι

  • 5 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες ή σε πολύ λεπτές φέτες)

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο

  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού (χοντροκομμένα με το χέρι)

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή όσο αγαπάτε)

  • (προαιρετικά) μια πρέζα νιφάδες καυτερής πιπεριάς

    Εκτέλεση

    1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος.

    2. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το σκόρδο και (αν θέλουμε) τις νιφάδες πιπεριάς και σωτάρουμε ελαφρά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα (προσοχή να μην καεί).

    3. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά κατευθείαν στο τηγάνι, μαζί με λίγο από το νερό που κρατήσαμε, και τα ανακατεύουμε να δέσουν με τη σάλτσα.

    4. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον βασιλικό, ανακατεύουμε απαλά.

    5. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


    💡 Συμβουλές

    • Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, μπορείτε να αφήσετε το σκόρδο να "μαραθεί" στο ελαιόλαδο 1-2 λεπτά παραπάνω, χωρίς να το κάψετε.

    • Η παρμεζάνα μπορεί να αντικατασταθεί με πεκορίνο για πιο πικάντικη γεύση.