Πιλάφι με κοτόπουλο στην κατσαρόλα

Υλικά  

  • 2 φλιτζάνια ρύζι (μπασμάτι ή καρολίνα)

  • 500 γρ. κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι

  • Αλάτι κατά βούληση

  • Άνηθο 2 κ.σ. (προαιρετικά)

  • Λίγο βούτυρο για το τέλος (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα με το νερό και 1 φύλλο δάφνης, προσθέτουμε λίγο αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρούμε το κοτόπουλο, στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό.

  2. Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και το αφαιρούμε από την κατσαρόλα.

  3. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

  4. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά και για 2-3 λεπτά ώστε να γλασαριστεί και να απορροφήσει τα αρώματα.

  5. Προσθέτουμε 4 φλιτζάνιοα ζωμού που κρατήσαμε από το βράσιμο, τα φύλλα δάφνης που έμειναν, πιπέρι, αλάτι και, αν θέλουμε, άνηθο (δίνει υπέροχο άρωμα). Ανακατεύουμε απαλά.

  6. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά.

  7. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, προσθέτουμε λίγο βούτυρο αν θέλουμε και ανακατεύουμε απαλά πριν σερβίρουμε ζεστό.