Υλικά
-
2 φλιτζάνια ρύζι (μπασμάτι ή καρολίνα)
-
500 γρ. κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 φύλλα δάφνης
-
1/2 κ.γλ. πιπέρι
-
Αλάτι κατά βούληση
-
Άνηθο 2 κ.σ. (προαιρετικά)
-
Λίγο βούτυρο για το τέλος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Βάζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα με το νερό και 1 φύλλο δάφνης, προσθέτουμε λίγο αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρούμε το κοτόπουλο, στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό.
-
Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και το αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
-
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
-
Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά και για 2-3 λεπτά ώστε να γλασαριστεί και να απορροφήσει τα αρώματα.
-
Προσθέτουμε 4 φλιτζάνιοα ζωμού που κρατήσαμε από το βράσιμο, τα φύλλα δάφνης που έμειναν, πιπέρι, αλάτι και, αν θέλουμε, άνηθο (δίνει υπέροχο άρωμα). Ανακατεύουμε απαλά.
-
Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά.
-
Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, προσθέτουμε λίγο βούτυρο αν θέλουμε και ανακατεύουμε απαλά πριν σερβίρουμε ζεστό.