-
500 γρ. φέτα (τριμμένη με το πιρούνι)
-
200 γρ. ανθότυρο ή μαλακή μυζήθρα (προαιρετικά, για πιο αφράτη υφή)
-
1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
-
4 αυγά
-
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 φλιτζάνι γάλα
-
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (αν θέλεις να φουσκώσει ακόμη περισσότερο)
-
Πιπέρι (το αλάτι προαιρετικά, γιατί η φέτα έχει αρκετό)
-
Λίγο βούτυρο ή λάδι για το ταψί
Εκτέλεση -
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις).
-
Λαδώνουμε καλά το ταψί μας.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.
-
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
-
Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να έχουμε ομοιογενές μείγμα.
-
Προσθέτουμε τα τυριά και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
-
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια.
-
Ψήνουμε για περίπου 40–45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα και να φουσκώσει.
-
Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά πριν την κόψουμε.
Μπορείς να βάλεις και λίγη τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι για πιο έντονη γεύση.
- Αν θες πιο “ελαφριά” εκδοχή, αντικατέστησε το μισό ελαιόλαδο με ανθρακούχο νερό – θα γίνει ακόμη πιο αφράτη.
- Δένει τέλεια με λίγο δυόσμο ή άνηθο, αν σου αρέσουν τα μυρωδικά.

