Υλικά
-
1,5 κιλό κατσίκι (σε μερίδες)
-
500 γρ. ρεβύθια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
-
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
3-4 σκελίδες σκόρδο
-
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1 καρότο σε φετάκια
-
1 ποτήρι λευκό κρασί
-
1 φλ. ελαιόλαδο
-
1-2 φύλλα δάφνης
-
1 κ.γ. ρίγανη ή θρούμπι
-
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
-
Αλάτι, πιπέρι
-
1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος
Εκτέλεση:
-
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα τα βράζουμε για 20-25 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά. Τα στραγγίζουμε.
-
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κομμάτια του κατσικιού. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο, τις ντομάτες, τον πελτέ και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά.
-
Βάζουμε τα ρεβύθια σε πήλινη ή εμαγιέ γάστρα, προσθέτουμε από πάνω το κρέας με τη σάλτσα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και περιχύνουμε με ζεστό νερό ή ζωμό ώστε να σκεπαστούν τα υλικά.
-
Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 2,5–3 ώρες, ελέγχοντας αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό.
-
Ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 20 λεπτά για να ροδίσει το κατσίκι και σερβίρουμε.