Υλικά
Για τα σουτζουκάκια:
-
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουλιασμένες σε λίγο κρασί ή νερό και στραγγισμένες)
-
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
-
1 κ.γ. κύμινο
-
½ κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
-
500 γρ. ντομάτα τριμμένη (ή κονκασέ)
1 κ.σ. πελτέ
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 φύλλο δάφνης
-
½ κ.γ. ζάχαρη
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Λίγο ελαιόλαδο
Για τα ζυμαρικά:
-
500 γρ. σπαγγέτι
-
Αλάτι για το νερό
Εκτέλεση
-
Σουτζουκάκια:
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το ψωμί, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
-
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια.
-
Τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. (Δεν χρειάζεται να μαγειρευτούν πλήρως, θα βράσουν στη σάλτσα μετά).
-
-
Σάλτσα ντομάτας:
-
Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
-
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, δάφνη, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
-
Βράζουμε για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια.
-
Σιγοβράζουμε για 20–25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
-
Σπαγγέτι:
-
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-
Τα στραγγίζουμε και (αν θέλουμε) τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο ή μια κουταλιά από τη σάλτσα για να μην κολλήσουν.
-
-
Σερβίρισμα:
-
Βάζουμε τα σπαγγέτι στο πιάτο, από πάνω τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα.
-
Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα).
-