Σπαγγέτι με σουτζουκάκια

Υλικά  

Για τα σουτζουκάκια:

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουλιασμένες σε λίγο κρασί ή νερό και στραγγισμένες)

  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

  • 1 κ.γ. κύμινο

  • ½ κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

  • Αλάτι, πιπέρι

  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

  • 500 γρ. ντομάτα τριμμένη (ή κονκασέ)

  • 1 κ.σ. πελτέ

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 φύλλο δάφνης

  • ½ κ.γ. ζάχαρη

  • Αλάτι, πιπέρι

  • Λίγο ελαιόλαδο

Για τα ζυμαρικά:

  • 500 γρ. σπαγγέτι

  • Αλάτι για το νερό


Εκτέλεση

  1. Σουτζουκάκια:

    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το ψωμί, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.

    • Πλάθουμε τα σουτζουκάκια.

    • Τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. (Δεν χρειάζεται να μαγειρευτούν πλήρως, θα βράσουν στη σάλτσα μετά).

  2. Σάλτσα ντομάτας:

    • Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.

    • Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, δάφνη, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

    • Βράζουμε για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια.

    • Σιγοβράζουμε για 20–25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  3. Σπαγγέτι:

    • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

    • Τα στραγγίζουμε και (αν θέλουμε) τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο ή μια κουταλιά από τη σάλτσα για να μην κολλήσουν.

  4. Σερβίρισμα:

    • Βάζουμε τα σπαγγέτι στο πιάτο, από πάνω τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα.

    • Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα).