🥮 Αφράτο Κέικ Αμυγδάλου

Αφράτο και αρωματικό κέικ αμυγδάλου, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Μια εύκολη συνταγή για κάθε περίσταση, με μοναδική γεύση και υπέροχο άρωμα!

Υλικά

  • 200 γρ. αμύγδαλο τριμμένο (σαν αλεύρι)

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 200 γρ. ζάχαρη

  • 200 γρ. βούτυρο (μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 4 αυγά

  • 120 ml γάλα

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου (ή βανίλια αν προτιμάμε)

  • 1 πρέζα αλάτι

  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C (πάνω-κάτω) και βουτυρώνουμε/αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα (24 εκ.).

  2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν κρεμώδη.

  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.

  4. Ρίχνουμε το εκχύλισμα αμυγδάλου και το γάλα.

  5. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το τριμμένο αμύγδαλο, το αλεύρι και το αλάτι.

  6. Ενώνουμε τα στερεά με το μείγμα βουτύρου σιγά-σιγά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  7. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 40–50 λεπτά (δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα – πρέπει να βγαίνει καθαρή).

  8. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει 10 λεπτά στη φόρμα, έπειτα το ξεφορμάρουμε σε σχάρα.

  9. Όταν κρυώσει τελείως, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.