Αφράτα τυροπιτάκια με ζύμη κουρού, γεμιστά με φέτα & ανθότυρο, πασπαλισμένα με μαυροσούσαμο. Εύκολη συνταγή για τέλειο σνακ ή μπουφέ!
Υλικά
-
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
-
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-
1 αυγό
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
½ κ.γ. αλάτι
-
300 γρ. φέτα τριμμένη
-
100 γρ. ανθότυρο
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1 αυγό για άλειμμα
-
Μαυροσούσαμο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
-
Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
-
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε μπολ βάζουμε τη φέτα, το ανθότυρο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
-
Πλάθουμε τα τυροπιτάκια: Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. και κόβουμε κύκλους με κουπ-πατ. Βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση κάθε κύκλου, διπλώνουμε και κλείνουμε πατώντας τις άκρες με πιρούνι.
-
Ψήνουμε: Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό, τα πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Tips
-
Για έξτρα άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο φρέσκο θυμάρι ή δυόσμο στη γέμιση.