Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού

Αφράτα τυροπιτάκια με ζύμη κουρού, γεμιστά με φέτα & ανθότυρο, πασπαλισμένα με μαυροσούσαμο. Εύκολη συνταγή για τέλειο σνακ ή μπουφέ!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

  • 1 αυγό

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • ½ κ.γ. αλάτι

  • 300 γρ. φέτα τριμμένη

  • 100 γρ. ανθότυρο

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1 αυγό για άλειμμα

  • Μαυροσούσαμο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε μπολ βάζουμε τη φέτα, το ανθότυρο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

  3. Πλάθουμε τα τυροπιτάκια: Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. και κόβουμε κύκλους με κουπ-πατ. Βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση κάθε κύκλου, διπλώνουμε και κλείνουμε πατώντας τις άκρες με πιρούνι.

  4. Ψήνουμε: Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό, τα πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Tips

  • Για έξτρα άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο φρέσκο θυμάρι ή δυόσμο στη γέμιση.