Υλικά (για ~20 μπισκότα):
-
120 γρ. ταχίνι
-
80 γρ. μέλι
-
2-3 κ.σ. λιωμένη μπανάνα
-
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
50 γρ. αμυγδαλόψιχα
-
1 κ.γ. baking powder
-
1 πρέζα αλάτι
-
Ξύσμα από 1 λεμόνι
-
Προαιρετικά: λίγη βανίλια ή κανέλα για επιπλέον άρωμα
Εκτέλεση:
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και τοποθετούμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
-
Αναμειγνύουμε το ταχίνι με το μέλι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη μπανάνα και ανακατεύουμε καλά.
-
Σε άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και την αμυγδαλόψιχα.
-
Προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα ταχινιού-μελιού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλαμέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
-
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθεί.
-
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες ζύμης (~1 κ.σ.) και τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσα, γιατί απλώνουν ελαφρώς.
-
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι άκρες.
-
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Τα μπισκότα βγαίνουν μαλακά στο εσωτερικό, ελαφρώς τραγανά στα άκρα, με υπέροχο άρωμα λεμονιού και αμυγδάλου.