Μπισκότα με ταχίνι, μέλι, αμύγδαλο

Υλικά (για ~20 μπισκότα):

  • 120 γρ. ταχίνι

  • 80 γρ. μέλι

  • 2-3 κ.σ. λιωμένη μπανάνα

  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 50 γρ. αμυγδαλόψιχα 

  • 1 κ.γ. baking powder

  • 1 πρέζα αλάτι

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • Προαιρετικά: λίγη βανίλια ή κανέλα για επιπλέον άρωμα


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και τοποθετούμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.

  2. Αναμειγνύουμε το ταχίνι με το μέλι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη μπανάνα και ανακατεύουμε καλά.

  3. Σε άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και την αμυγδαλόψιχα.

  4. Προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα ταχινιού-μελιού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλαμέχρι να σχηματιστεί ζύμη.

  5. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθεί.

  6. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες ζύμης (~1 κ.σ.) και τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσα, γιατί απλώνουν ελαφρώς.

  7. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι άκρες.

  8. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Τα μπισκότα βγαίνουν μαλακά στο εσωτερικό, ελαφρώς τραγανά στα άκρα, με υπέροχο άρωμα λεμονιού και αμυγδάλου.