🥘 Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια & κόκκινη πιπεριά


Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια και κόκκινη πιπεριά – ζουμερό χοιρινό, αρωματικά λαχανικά και πλούσια σάλτσα σε 30 λεπτά. Ιδανική για μεζέ ή κυρίως πιάτο!

Υλικά  

  • 700 γρ. χοιρινό (σπάλα ή λαιμός), κομμένο σε μπουκιές

  • 300 γρ. μανιτάρια (λευκά ή πλευρώτους), κομμένα σε φέτες

  • 2 κόκκινες πιπεριές, σε λωρίδες

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

  • 100 ml λευκό κρασί (ή ροζέ)

  • 150 ml ζωμό λαχανικών ή νερό

  • 1 κ.σ. μουστάρδα

  • 1 κ.σ. μέλι

  • 1 κ.γ. θυμάρι (φρέσκο ή αποξηραμένο)

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το χοιρινό. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.

  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  4. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη μουστάρδα, το μέλι  και το θυμάρι.

  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.

  6. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να ξεκουραστεί 2-3 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε ζεστή με φρέσκο ψωμί, πουρέ πατάτας ή ρύζι μπασμάτι και πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό.