Υλικά
-
700 γρ. χοιρινό (σπάλα ή λαιμός), κομμένο σε μπουκιές
-
300 γρ. μανιτάρια (λευκά ή πλευρώτους), κομμένα σε φέτες
-
2 κόκκινες πιπεριές, σε λωρίδες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
100 ml λευκό κρασί (ή ροζέ)
-
150 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
1 κ.σ. μέλι
-
1 κ.γ. θυμάρι (φρέσκο ή αποξηραμένο)
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
-
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το χοιρινό. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
-
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
-
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
Προσθέτουμε τον ζωμό, τη μουστάρδα, το μέλι και το θυμάρι.
-
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
-
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να ξεκουραστεί 2-3 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε ζεστή με φρέσκο ψωμί, πουρέ πατάτας ή ρύζι μπασμάτι και πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό.
