🍷 Λικέρ Ρόδι


Παραδοσιακή συνταγή με λίγα υλικά, μοναδική γεύση και υπέροχο άρωμα.

Υλικά

  • 4 μεγάλα ρόδια (καλά ώριμα)

  • 500 ml τσικουδιά ή βότκα (ουδέτερο απόσταγμα ~40%)

  • 300 g ζάχαρη

  • 200 ml νερό

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 3–4 γαρύφαλλα

  • φλούδα από μισό ακέρωτο πορτοκάλι (προαιρετικά για άρωμα)


Εκτέλεση

  1. Σπάμε τα ρόδια και βγάζουμε προσεκτικά τους σπόρους, αποφεύγοντας τις λευκές μεμβράνες.
  2. Βάζουμε τους σπόρους σε γυάλινο βάζο μαζί με την κανέλα,τα γαρύφαλλα και το ποτό. Κλείνουμε καλά το βάζο.
  3. Αφήνουμε το μείγμα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για 2–3 εβδομάδες. Κάθε 2–3 μέρες το ανακινούμε απαλά.
  4. Ετοιμάζουμε σιρόπι: βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη 2–3 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Φιλτράρουμε το ποτό μας με τουλπάνι ή φίλτρο καφέ, ώστε να γίνει διαυγές.
  6. Ανακατεύουμε με το κρύο σιρόπι και εμφιαλώνουμε.
  7. Αφήνουμε το λικέρ να «ξεκουραστεί» τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν το δοκιμάσουμε, για να δέσουν οι γεύσεις.