Παραδοσιακή συνταγή με λίγα υλικά, μοναδική γεύση και υπέροχο άρωμα.
Υλικά
-
4 μεγάλα ρόδια (καλά ώριμα)
-
500 ml τσικουδιά ή βότκα (ουδέτερο απόσταγμα ~40%)
-
300 g ζάχαρη
-
200 ml νερό
-
1 ξυλάκι κανέλας
-
3–4 γαρύφαλλα
-
φλούδα από μισό ακέρωτο πορτοκάλι (προαιρετικά για άρωμα)
Εκτέλεση
- Σπάμε τα ρόδια και βγάζουμε προσεκτικά τους σπόρους, αποφεύγοντας τις λευκές μεμβράνες.
- Βάζουμε τους σπόρους σε γυάλινο βάζο μαζί με την κανέλα,τα γαρύφαλλα και το ποτό. Κλείνουμε καλά το βάζο.
- Αφήνουμε το μείγμα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για 2–3 εβδομάδες. Κάθε 2–3 μέρες το ανακινούμε απαλά.
- Ετοιμάζουμε σιρόπι: βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη 2–3 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει.
- Φιλτράρουμε το ποτό μας με τουλπάνι ή φίλτρο καφέ, ώστε να γίνει διαυγές.
- Ανακατεύουμε με το κρύο σιρόπι και εμφιαλώνουμε.
- Αφήνουμε το λικέρ να «ξεκουραστεί» τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν το δοκιμάσουμε, για να δέσουν οι γεύσεις.
