Ριγκατόνι με κοτόπουλο, μελιτζάνα, κόκκινη πιπεριά & φέτα


Υλικά

  • 500 γρ. ριγκατόνι

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος (περίπου 400 γρ.), σε μπουκιές

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα, σε κύβους

  • 2 κόκκινες πιπεριές, σε λωρίδες

  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες ή ψιλοκομμένες (ή 200 γρ. κονκασέ)

  • 80 ml λευκό κρασί

  • 80 ml ελαιόλαδο  

  • 150 γρ. φέτα, τριμμένη ή θρυμματισμένη

  • ½ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός για το τελείωμα


Εκτέλεση

  1. Προετοιμάζουμε τη μελιτζάνα

    • Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κύβους, την αλατίζουμε και την αφήνουμε σε σουρωτήρι για 20 λεπτά να ξεπικρίσει. Τη ξεπλένουμε και τη σκουπίζουμε καλά.

  2. Σοτάρουμε το κοτόπουλο

    • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.

    • Ροδίζουμε τις μπουκιές κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τις βγάζουμε σε πιάτο και τις κρατάμε στην άκρη.

  3. Συνεχίζουμε με τα λαχανικά

    • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

    • Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μελιτζάνα και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.

  4. Δένουμε τη σάλτσα

    • Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο σκεύος και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

    • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και (αν θέλουμε) λίγο μπούκοβο.

    • Σιγοβράζουμε για 20–25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  5. Βράζουμε τα ζυμαρικά

    • Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ριγκατόνι 1-2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που γράφει η συσκευασία.

    • Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος.

  6. Ενώνουμε ζυμαρικά και σάλτσα

    • Ρίχνουμε τα ριγκατόνι στη σάλτσα με το κοτόπουλο και τα λαχανικά.

    • Ανακατεύουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών ώστε να «αγκαλιάσει» η σάλτσα τα ριγκατόνι.

  7. Σερβίρουμε

    • Μοιράζουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε με μπόλικη φέτα και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό.


Tip 🍝

Αν θέλουμε το φαγητό μας πιο "comfort" και λαχταριστό, το βάζουμε σε ταψάκι, πασπαλίζουμε έξτρα φέτα από πάνω και το ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να λιώσει και να κάνει ωραία κρούστα.