🍪 Μπισκότα βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα φράουλα


Αν ψάχνεις την τέλεια συνταγή για μπισκότα βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα φράουλα, μόλις τη βρήκες! Τραγανά, αρωματικά και γεμάτα γεύση, αυτά τα σπιτικά μπισκότα είναι ιδανικά για καφέ, τσάι ή για ένα γλυκό κέρασμα!

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 1 κρόκος αυγού

  • 1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1/2 κ.γ. αλάτι

  • ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά, δίνει φρεσκάδα)

  • μαρμελάδα φράουλα (καλής ποιότητας, ιδανικά ελαφρώς σφιχτή)


Εκτέλεση

  1. Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον κρόκο, τη βανίλια και (αν θέλουμε) το ξύσμα λεμονιού.

  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ρίχνουμε σταδιακά. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.

  3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 4-5 χιλιοστά. Κόβουμε μπισκότα με κουπ πατ (π.χ. στρογγυλά ή σε όποιο σχήμα θέλουμε).

  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C αέρα για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφί χρώμα στις άκρες.

  5. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Παίρνουμε ένα μπισκότο, βάζουμε στο κέντρο 1 κ.γ. μαρμελάδα φράουλα και το σκεπάζουμε με δεύτερο μπισκότο από πάνω, ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.


👉 Αυτά τα μπισκότα κρατούνται φρέσκα σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς για 4-5 μέρες.