Αν ψάχνεις την τέλεια συνταγή για μπισκότα βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα φράουλα, μόλις τη βρήκες! Τραγανά, αρωματικά και γεμάτα γεύση, αυτά τα σπιτικά μπισκότα είναι ιδανικά για καφέ, τσάι ή για ένα γλυκό κέρασμα!
Υλικά
-
250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
120 γρ. ζάχαρη άχνη
-
1 κρόκος αυγού
-
1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά, δίνει φρεσκάδα)
-
μαρμελάδα φράουλα (καλής ποιότητας, ιδανικά ελαφρώς σφιχτή)
Εκτέλεση
-
Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον κρόκο, τη βανίλια και (αν θέλουμε) το ξύσμα λεμονιού.
-
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ρίχνουμε σταδιακά. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
-
Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 4-5 χιλιοστά. Κόβουμε μπισκότα με κουπ πατ (π.χ. στρογγυλά ή σε όποιο σχήμα θέλουμε).
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C αέρα για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφί χρώμα στις άκρες.
-
Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Παίρνουμε ένα μπισκότο, βάζουμε στο κέντρο 1 κ.γ. μαρμελάδα φράουλα και το σκεπάζουμε με δεύτερο μπισκότο από πάνω, ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
👉 Αυτά τα μπισκότα κρατούνται φρέσκα σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς για 4-5 μέρες.