Μπισκότα Κανέλας


 

Υλικά (για ~25 μπισκότα)

  • 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη

  • 50 γρ. λευκή ζάχαρη

  • 1 αυγό

  • 1 κρόκο αυγού

  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 40 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (ή τριμμένο αμύγδαλο)

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο (προαιρετικά, για πιο ιταλικό άρωμα)

  • ½ κ.γ. baking powder

  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι (ή λεμόνι, αν θες πιο φρέσκια γεύση)

  • μια πρέζα αλάτι

Για επικάλυψη

  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

  • 1 κ.γ. κανέλα

    Εκτέλεση

    1. Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν.

    2. Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

    3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρια, baking powder, αλάτι, μπαχαρικά, ξύσμα) και τα ρίχνουμε στο μείγμα.

    4. Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

    5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

    6. Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και τις πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

    7. Ψήνουμε για 12–15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες.

    8. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα – θα σκληρύνουν και θα γίνουν πιο τραγανά.

    9. Αφού κρυώσουν, άν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με το μείγμα άχνης-κανέλας και σερβίρουμε.