Υλικά (για ~25 μπισκότα)
-
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
100 γρ. καστανή ζάχαρη
-
50 γρ. λευκή ζάχαρη
-
1 αυγό
-
1 κρόκο αυγού
-
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
40 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (ή τριμμένο αμύγδαλο)
-
1 κ.γ. κανέλα
-
½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο (προαιρετικά, για πιο ιταλικό άρωμα)
-
½ κ.γ. baking powder
-
ξύσμα από μισό πορτοκάλι (ή λεμόνι, αν θες πιο φρέσκια γεύση)
-
μια πρέζα αλάτι
Για επικάλυψη
-
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
-
Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν.
-
Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρια, baking powder, αλάτι, μπαχαρικά, ξύσμα) και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
-
Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
-
Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και τις πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
-
Ψήνουμε για 12–15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες.
-
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα – θα σκληρύνουν και θα γίνουν πιο τραγανά.
Αφού κρυώσουν, άν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με το μείγμα άχνης-κανέλας και σερβίρουμε.
-