Σπιτικά τρουφάκια με ινδοκάρυδο και ξηρούς καρπούς. Φτιάχνονται εύκολα και είναι ιδανικά για κέρασμα, για τον καφέ ή για το γιορτινό τραπέζι. Με τραγανή υφή και απολαυστική σοκολατένια επικάλυψη.
Υλικά (για 25 τρουφάκια)
-
200 γρ. ινδοκάρυδο
-
120 γρ. ξηροί καρποί (π.χ. 60 γρ. αμύγδαλα + 60 γρ. φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένοι)
-
180 γρ. μέλι
-
300 γρ. σοκολάτα για επικάλυψη (150 γρ. μαύρη + 150 γρ. λευκή)
-
χρωματιστή τρούφα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο, τους ξηρούς καρπούς και το μέλι ώσπου να δέσει το μείγμα.
-
Ζυγίζουμε και πλάθουμε τρουφάκια 20 γρ. το καθένα (βγαίνουν 25).
-
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξουν.
-
Λιώνουμε τη μαύρη και τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, ξεχωριστά.
-
Βουτάμε τα τρουφάκια, με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας, στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
-
Ρίχνουμε χρωματιστή τρούφα ζαχαροπλαστικής (αν θέλουμε) πριν στεγνώσει η σοκολάτα.
-
Τα αφήνουμε να σταθεροποιηθούν σε θερμοκρασία δωματίου ή τα βάζουμε στο ψυγείο.
.png)