🥥 Τρουφάκια Καρύδας με Μέλι & Ξηρούς Καρπούς

Σπιτικά τρουφάκια με ινδοκάρυδο και ξηρούς καρπούς. Φτιάχνονται εύκολα και είναι ιδανικά για κέρασμα, για τον καφέ ή για το γιορτινό τραπέζι. Με τραγανή υφή και απολαυστική σοκολατένια επικάλυψη.

Υλικά (για 25 τρουφάκια)

  • 200 γρ. ινδοκάρυδο

  • 120 γρ. ξηροί καρποί (π.χ. 60 γρ. αμύγδαλα + 60 γρ. φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένοι)

  • 180 γρ. μέλι

  • 300 γρ. σοκολάτα για επικάλυψη (150 γρ. μαύρη + 150 γρ. λευκή)

  • χρωματιστή τρούφα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο, τους ξηρούς καρπούς και το μέλι ώσπου να δέσει το μείγμα.

  2. Ζυγίζουμε και πλάθουμε τρουφάκια 20 γρ. το καθένα (βγαίνουν 25).

  3. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξουν.

  4. Λιώνουμε τη μαύρη και τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, ξεχωριστά.

  5. Βουτάμε τα τρουφάκια, με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας, στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα.

  6. Ρίχνουμε χρωματιστή τρούφα ζαχαροπλαστικής (αν θέλουμε) πριν στεγνώσει η σοκολάτα.

  7. Τα αφήνουμε να σταθεροποιηθούν σε θερμοκρασία δωματίου ή τα βάζουμε στο ψυγείο.