Υλικά (για ~20-24 μπισκότα)
-
200 γρ. φυστικοβούτυρο (κρεμώδες ή τραγανό)
-
100 γρ. ζάχαρη καστανή
-
50 γρ. ζάχαρη λευκή
-
1 αυγό μεγάλο
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
½ κ.γ. σόδα μαγειρική
-
¼ κ.γ. αλάτι
-
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (άνεμος 160°C) και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με τις δύο ζάχαρες μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
-
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.
-
Ρίχνουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα του φυστικοβούτυρου και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
-
Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους.
-
Αν θέλουμε, πατάμε ελαφρά κάθε μπαλίτσα ζύμης με ένα πιρούνι για να σχηματίσουμε το χαρακτηριστικό σχέδιο.
-
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφί χρώμα γύρω γύρω. Τα αφήνουμε να φαίνονται λίγο μαλακά στο κέντρο, γιατί θα σφίξουν μόλις κρυώσουν.
-
Τα αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά μέσα στο ταψί και έπειτα τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Αφού κρυώσουν καλά τα βάζουμε σε αεροστεγές κουτί ή βάζο (με καπάκι που κλείνει καλά).
