Μπισκότα με Φυστικοβούτυρο

 
Αν αγαπάμε τα γλυκά με φυστικοβούτυρο, τότε αυτά τα μπισκότα θα γίνουν τα αγαπημένα μας! Η συνταγή είναι απλή, χωρίς πολύπλοκα υλικά, και μας χαρίζει μπισκότα μαλακά στο κέντρο και ελαφρώς τραγανά γύρω γύρω. Ιδανικά για κολατσιό, για τον καφέ ή για σνακ των παιδιών στο σχολείο.

Υλικά (για ~20-24 μπισκότα)

  • 200 γρ. φυστικοβούτυρο (κρεμώδες ή τραγανό)

  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή

  • 50 γρ. ζάχαρη λευκή

  • 1 αυγό μεγάλο

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρική

  • ¼ κ.γ. αλάτι

  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
     


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (άνεμος 160°C) και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με τις δύο ζάχαρες μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

  3. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

  4. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.

  5. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα του φυστικοβούτυρου και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

  6. Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους.

  7. Αν θέλουμε, πατάμε ελαφρά κάθε μπαλίτσα ζύμης με ένα πιρούνι για να σχηματίσουμε το χαρακτηριστικό σχέδιο.

  8. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφί χρώμα γύρω γύρω. Τα αφήνουμε να φαίνονται λίγο μαλακά στο κέντρο, γιατί θα σφίξουν μόλις κρυώσουν.

  9. Τα αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά μέσα στο ταψί και έπειτα τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

  10. Αφού κρυώσουν καλά τα βάζουμε σε αεροστεγές κουτί ή βάζο (με καπάκι που κλείνει καλά).