🥗 Πράσινη σαλάτα με σύκο και ρόδι

Μια σαλάτα γεμάτη χρώμα και μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων! Ιδανική για  γιορτινά τραπέζια αλλά και για καθημερινά γεύματα. 

Υλικά (για 2-3 μερίδες)

  • ½ μαρούλι (κομμένο σε χοντρά κομμάτια)

  • 1 φλ. λάχανο λευκό ή μωβ (ψιλοκομμένο)

  • 1 φλ. ρόκα

  • 10-12 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)

  • ½ φλ. σπόρους ροδιού

  • 4-5 αποξηραμένα σύκα (σε ροδέλες)

  • 2 κ.σ. καρύδια (σπασμένα)

  • 1 κ.σ. κουκουνάρι (καβουρδισμένο σε ξηρό τηγάνι για 2-3 λεπτά)

  • 1 καρότο (τριμμένο ή σε λεπτές κορδέλες)

Για το dressing

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1½ κ.σ. μπαλσάμικο σύκου

  • 1 κ.γ. μέλι ή πετιμέζι

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα λαχανικά μας. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα στρώνουμε ως βάση το μαρούλι, το λάχανο και τη ρόκα.

  2. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το καρότο και τα κομμένα σύκα.

  3. Σκορπίζουμε από πάνω το ρόδι, τα καρύδια και το καβουρδισμένο κουκουνάρι.

  4. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο σύκου, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  5. Περιχύνουμε τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα, ανακατεύουμε απαλά και απολαμβάνουμε!