Υλικά (για 2-3 μερίδες)
-
½ μαρούλι (κομμένο σε χοντρά κομμάτια)
-
1 φλ. λάχανο λευκό ή μωβ (ψιλοκομμένο)
-
1 φλ. ρόκα
-
10-12 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
-
½ φλ. σπόρους ροδιού
-
4-5 αποξηραμένα σύκα (σε ροδέλες)
-
2 κ.σ. καρύδια (σπασμένα)
-
1 κ.σ. κουκουνάρι (καβουρδισμένο σε ξηρό τηγάνι για 2-3 λεπτά)
-
1 καρότο (τριμμένο ή σε λεπτές κορδέλες)
Για το dressing
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1½ κ.σ. μπαλσάμικο σύκου
-
1 κ.γ. μέλι ή πετιμέζι
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
-
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα λαχανικά μας. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα στρώνουμε ως βάση το μαρούλι, το λάχανο και τη ρόκα.
-
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το καρότο και τα κομμένα σύκα.
-
Σκορπίζουμε από πάνω το ρόδι, τα καρύδια και το καβουρδισμένο κουκουνάρι.
-
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο σύκου, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Περιχύνουμε τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα, ανακατεύουμε απαλά και απολαμβάνουμε!